Wie ben ik

Mijn naam is Jéssica Caroline Leenders, 23 jaar oud en ik woon in Overasselt. In de zomer van 2020 ben ik geslaagd voor mijn studie Marketing en Communicatie MBO niveau 4 op het Young Talent Acadamy (Johan Cruyff College) in Nijmegen en heb ik het Cruyff Certificaat in ontvangst mogen nemen. In het schooljaar 2020-2021 heb ik het eerste jaar Social Work op de HAN gevolgd en behaald. Omdat de combinatie school en sport te druk werd heb ik de keuze gemaakt op te stoppen met de opleiding Social Work en een baan te zoeken naast de paardensport. Ik werk nu 36 uur bij Berlin Packaging, ’s werelds grootste Hybrid Packaging Supplier® van verpakkingen en sluitingen van glas, kunststof en metaal.

Op mijn vijfde ben ik geadopteerd samen met mijn broertje, Jéferson, uit Brazilië. De eerste dag dat wij in Nederland kwamen bleken mijn ouders een shetlander te hebben. Een dag in Nederland en meteen ging ik rijden. Zo is mijn passie voor deze prachtige dieren ontstaan. Hier en daar wat hobbelen, door het bos crossen, vallen en weer opstaan. Tot ik merkte dat ik beter wilde worden, daarom kochten we een pony van 18 jaar die al Z had gelopen in het verleden.

 

A.R.N.S. Love Joy heette ze. Eerst een jaar in de B gereden, zodat ik leerde voelen. Het jaar erop in een jaar van de B naar de Z gereden. We merkten dat ik talent had en zochten een pony met wat meer kwaliteit. Zo ben ik uiteindelijk in Elst bij stal Bolderman gekomen. Hier hebben wij 3 pony's gekocht. Hagelkruis Eduard was de eerste, hiermee heb ik L2 gereden en mooie prestaties gehaald. Toch waren we op zoek naar nog meer kwaliteit en zo zijn we bij mijn andere top pony's gekomen: Boldermans Boston en Boldermans Florence. 

 

Boldermans Boston, heb ik zelf opgeleid van zijn 3e jaar tot internationaal en het Nederlands team in 2017. Deze pony heeft al mijn grootste dromen waargemaakt, internationaal rijden en lid zijn van het Nederlands team. Helaas duurde dit niet lang, want ik reed internationaal in het jaar dat ik 16 werd. We hebben geweldige momenten samen mogen meemaken, en deze pony zal dan ook altijd een heel speciaal plekje in mijn hart hebben. De wedstrijd in Nice, Frankrijk, zal mij het meest bijblijven. Hier was mijn hele familie aanwezig en reed ik mijn laatste B-kaderscore om in het team opgenomen te worden en reed ik ook nog eens een Hattrick. Boston is in 2018 verkocht naar Zweden en loopt daar nu ook in het nationale team onder een getalenteerde amazone, ze rijdt Boston samen met haar zusje. Nog altijd heb ik veel contact met zijn huidige eigenaren en houden ze mij altijd op de hoogte!

 

In de tussentijd hadden we zijn volle zus Boldermans Florence gekocht, eerst gewoon als maatje voor Boston zodat hij niet alleen stond. Maar Florence bleek ook erg veel talent te hebben en hier hebben we dan ook een FEI paspoort aan kunnen vragen, helaas was ik zelf te oud om met Florence nog internationaal te kunnen starten. Momenteel loopt ze succesvol in Nederland! 

 

Op het moment rijd ik Lovely Future, een 8-jarige merrie van Guardian S x Negro, dit gaat erg fijn! Momenteel breng ik haar uit op Lichte Tour niveau.

Daarnaast hebben we een 3 jarige merrie: Rhana (Koning x Osmium) sinds 2 maanden is ze zadelmak, en recent heb ik de teugels overgenomen van de zadelmak maker. Heel erg benieuwd naar de toekomst! 

 

Momenteel hebben we ook twee jaarlingen, een ervan heb ikzelf aangekocht op de Veiling Midden Nederland in 2023. Dat is Treasure VDH (Omar Shariff x Tolando), daarnaast heb ik samen met mijn ouders in november 2023 nog een hengstveulen aangekocht samen met mijn ouders; Triple Crown (Las Vegas x Bordeaux) Twee verschillende, maar hele talentvolle paarden. Zo benieuwd naar de toekomstšŸ˜

 

Groetjes, 

Jéssica Caroline Leenders