Wie ben ik

 

Mijn naam is Jéssica Caroline Leenders, 22 jaar oud en ik woon in Overasselt. In de zomer van 2020 ben ik geslaagd voor mijn studie Marketing en Communicatie MBO niveau 4 op het Young Talent Acadamy (Johan Cruyff College) in Nijmegen en heb ik het Cruyff Certificaat in ontvangst mogen nemen. In het schooljaar 2020-2021 heb ik het eerste jaar Social Work op de HAN gevolgd en behaald. Omdat de combinatie school en sport te druk werd heb ik de keuze gemaakt op te stoppen met de opleiding Social Work en een baan te zoeken naast de paardensport. Ik werk nu full time bij het internationale bedrijf BayWa r.e. Dit is een bedrijf in de zonnepanelen waar ik werk als Sales Support. Dit doe ik met veel plezier!

Op mijn vijfde ben ik geadopteerd samen met mijn broertje, Jéferson, uit Brazilië. De eerste dag dat wij in Nederland kwamen bleken mijn ouders een shetlander te hebben. Een dag in Nederland en meteen ging ik rijden. Zo is mijn passie voor deze prachtige dieren ontstaan. Hier en daar wat hobbelen, door het bos crossen, vallen en weer opstaan. Tot ik merkte dat ik beter wilde worden, daarom kochten we een pony van 18 jaar die al Z had gelopen in het verleden.

A.R.N.S. Love Joy heette ze. Eerst een jaar in de B gereden, zodat ik leerde voelen. Het jaar erop in een jaar van de B naar de Z gereden. We merkten dat ik talent had en zochten een pony met wat meer kwaliteit. Zo ben ik uiteindelijk in Elst bij stal Bolderman gekomen. Hier hebben wij 3 pony's gekocht. Hagelkruis Eduard was de eerste, hiermee heb ik L2 gereden en mooie prestaties gehaald. Toch waren we op zoek naar nog meer kwaliteit en zo zijn we bij mijn andere top pony's gekomen: Boldermans Boston en Boldermans Florence. 

Boldermans Boston, heb ik zelf opgeleid van zijn 3e jaar tot internationaal en het Nederlands team in 2017. Deze pony heeft al mijn grootste dromen waargemaakt, internationaal rijden en lid zijn van het Nederlands team. Helaas duurde dit niet lang, want ik reed internationaal in het jaar dat ik 16 werd. We hebben geweldige momenten samen mogen meemaken, en deze pony zal dan ook altijd een heel speciaal plekje in mijn hart hebben. De wedstrijd in Nice, Frankrijk, zal mij het meest bijblijven. Hier was mijn hele familie aanwezig en reed ik mijn laatste B-kaderscore om in het team opgenomen te worden en reed ik ook nog eens een Hattrick. Boston is in 2018 verkocht naar Zweden en loopt daar nu ook in het nationale team onder een getalenteerde amazone, ze rijdt Boston samen met haar zusje. 

In de tussentijd hadden we zijn volle zus Boldermans Florence gekocht, eerst gewoon als maatje voor Boston zodat hij niet alleen stond. Maar Florence bleek ook super fijn en goed te zijn. Daar heb ik ook een FEI paspoort mee kunnen aanvragen, toen was ik al te oud om internationaal te starten, maar ook deze pony had enorm veel potentie om internationaal goed mee te doen. 

Op het moment rijd ik Lovely Future, een 7-jarige merrie van Guardian S x Negro, dit gaat erg fijn! Momenteel breng ik haar uit op ZZ-Zwaar niveau.

Daarnaast hebben we een 6-jarige ruin: Majesteit JCL (Ferdeaux x Contango) Majesteit is voor de helft in eigendom van mij en voor de helft in eigendom van mijn ouders. Met hem rijd ik momenteel Z2.

Hieronder heb ik een impressie van mijn paarden en pony's die ik heb gehad/momenteel heb. 

 

Groetjes, 

Jéssica Caroline Leenders 

 

 

 

Hagelkruis Eduard

 

A.R.N.S Love Joy

 

Kingsley

 

Lovely Future 

 

Majesteit JCL

Boldermans Boston

 

Boldermans Florence